Новини

Сергій Моргунов взяв участь у Міжнародній конференції "Міста та зміни: досягнення, перспективи"

11 лютого 2021, 10:33

Захід зібрав понад 200 учасників – представників українських міст, фундації канадських муніципалітетів, урядовців, експертів з України та з-за кордону.

Як зазначив у своєму дописі на Фейсбук мер Вінниці Сергій Моргунов, організував захід проєкт ПРОМІС, з яким Вінницю пов’язує 5 років плідного партнерства. Сергій Моргунов долучився до дискусії на тему децентралізації та розповів про важливі ініціативи для розвитку нашої громади, які було впроваджено спільно з Проектом "Партнерство для розвитку міст".

До результатів співпраці, зокрема, належать Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінницької міської об’єднаної територіальної громади – вона діяла з  2017 до 2020 року, а також Програма розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки, яка була затверджена минулого року. Окрім того, було створено кілька дієвих інструментів та комунікаційних майданчиків для ефективної взаємодії влади та бізнесу. 

"Наша співпраця стосувалось кількох сфер: економіка та інвестиції, муніципальний сектор, взаємодія з інституціями громадянського суспільства. Серед спільних успішних проектів – затвердження Маркетингової стратегії та нового бренду міста, Програми розвитку малого та середнього підприємництва, створення хабу "Місто змістів". Ми одними з перших в країні впровадили механізм муніципальних компенсацій за кредитами для стимулювання бізнесу. А також прийняли програму розвитку соціального підприємництва - єдину на той час у державі", – зауважив Сергій Моргунов.

Міський голова також зазначив, що приємно, коли Вінницю розглядають як центр новацій та ідей. Також під час конференції відзначили і результати громади у напрямку розбудови індустріальних парків та креативних індустрій. Як відомо, чимало інноваційних інструментів у місті розробили у рамках співпраці з ПРОМІС. І тепер цей досвід може бути корисним і для інших громад.

Фото: Facebook/Сергій Моргунов

Поділитися :