Новини

Сервісні центри МВС Вінниччини візьмуть участь у пілотному проєкті

25 травня 2023, 09:37

Зміни стосуються екзаменаційної діяльності сервісних центрів МВС. Пілотний проєкт стартує вже 1 червня.

Як інформують у Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС У Вінницькій області, оптимізація екзаменаційної діяльності в сервісних центрах МВС спрямована на збільшення контролю за якістю приймання іспитів. Це насамперед стосуватиметься технічних умов у класах для складання теоретичних іспитів та автомобілів для складання практичних іспитів.

«Проєкт розпочнеться з 01.06.2023 року в 4 регіонах, Вінницька, Київська, Одеська та Львівська області, в процесі будуть аналізуватися всі складнощі, що будуть виникати та поступово до кінця року планується масштабувати даний проєкт по всій Україні», - зазначив начальник РСЦ ГСЦ МВС Вінниччини Володимир Димкар.

Екзаменаційні класи будуть оснащені:

  •  перехресною відеофіксацією із записом звуку (4 камери будуть розташовані в різних кутах кабінету, аби уникнути сліпих зон та можливості втручання сторонніх осіб під час складання іспиту);
  •  розпізнаванням облич FACE-ID в екзаменаційних класах. 

Незмінним залишається необмежена кількість спроб складання теоретичного іспиту протягом року.

Починаючи з 18.05.2023 в онлайн сервісі реєстрації в системі керування чергою можна буде записатись на практичний іспит до ТСЦ МВС, які беруть участь у пілоті. Реєстрацію можливо здійснити на дати, починаючи з 23.05.2023.

Щодо послуги «Практичний іспит» застосовуються загальні умови, а саме:
- можливість запису через онлайн сервіс на 14 днів вперед;
- можливість запису через термінал на поточний день та на три дні вперед, кажуть у Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС У Вінницькій області.

Змінюється кількість спроб для складання практичного іспиту. Зараз майбутні водії мають лише три спроби, а матимуть необмежену кількість спроб протягом 2 років. 

Автомобілі для складання практичного іспиту будуть облаштовані відеоспостереженням з кутом огляду 360° та із записом звуку в салоні. Це дасть можливість стежити за положенням рук і ніг як кандидата у водії, так і екзаменатора. Окрім цього, буде встановлений трекер авто для фіксації руху на маршруті складання практичного іспиту.

Ці нововведення допоможуть кандидатам у водії мати більше інструментів для оскарження результатів іспитів у сервісних центрах МВС.

Також від 11 травня стало можливим отримати будь-яку послугу сервісного центру МВС, надавши адміністратору паспорт громадянина України для виїзду за кордон у застосунку Дія або у формі книжечки разом із довідкою про реєстрацію місця проживання. 

Додамо, у пілотному проєкті беруть участь 3 сервісних центри МВС у Вінницькій області:

  • ТСЦ № 0541, м. Вінниця, вул. Ботанічна, 24;
  • ТСЦ № 0543, м. Могилів Подільський, вул. Дністровська, 60 Н та
  • ТСЦ № 0544, м. Тульчин, вул. вул. Леонтовича, 55 А.

"Забезпечимо максимально прозорі умови складання теоретичного та практичного іспитів у сервісних центрах МВС. Головним чинником отримання омріяного посвідчення водія – це знання правил дорожнього руху, якщо майбутній водій їх знає ПДР – успішно складає", - додав Володимир Димкар.

Поділитися :