Новини

Сестра полеглого Героя з Вінниччини просить присвоїти своєму 22-річному брату звання Героя України

26 вересня 2023, 13:55

Василь Воронюк загинув внаслідок мінометного обстрілу на Запоріжжі, прикриваючи своїх побратимів.

Авторка петиції, розміщеної на сайті Президента України, рідна сестра Героя - Наталія Воронюк.

Василь Володимирович Воронюк (позивний "Ворон") з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Потрапив до роти оперативного призначення на посаду кулеметника. Далі був призначеним командиром відділення 2-ої роти оперативного призначення на бронетранспортерах 2 батальйону оперативного призначення, оскільки, за словами пані Наталії, "мав незламний авторитет і довіру серед побратимів".

У свої 22 роки Василь разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяв ворога з населених пунктів в Київській області, Сіверодонецька, Білогорівки, Серебрянки, Спірного, Роботиного. Він неодноразово отримував серйозні поранення – був тричі контужений, у його тілі залишився не один уламок від ворожих боєприпасів, проте після відновлення Герой одразу повертався до виконання завдань.

Василь Воронюк загинув внаслідок мінометного обстрілу на Запоріжжі, прикриваючи своїх побратимів.

"Ми пишаємось свої сином, братом, коханим, товаришем, побратимом Василем, його мужністю, силою духу. Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі – стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя – рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Батьки виховали гідного, порядного, сміливого сина. Василь віддав своє молоде життя заради свободи нашої країни, пожертвувавши своїми планами на майбутнє. Ми повинні не лише пам’ятати про це, але і зробити все, щоб його загибель не була марною!" – наголошує сестра полеглого Оборонця Наталія.

Наразі петиція набрала понад 9,5 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних. Підтримати її можна за посиланням.

Фото: надане подругою Василя Воронюка

Поділитися :