Новини

"Щедрий вівторок": вінничани долучилися до всесвітнього благодійного руху

1 грудня 2020, 10:35

Соціально незахищеним містянам волонтери й активісти передали продукти харчування, теплий одяг, а також засоби індивідуального захисту.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, Департамент соціальної політики та Територіальний центр соціального обслуговування Вінниці долучилися до всесвітнього благодійного руху #Щедрий вівторок. Соцпрацівники зібрали продукти харчування, теплий одяг, засоби для дезінфекції та інші необідні речі й передали їх ГО "Полум’я надії". Незабаром активісти доставлять зібрану допомогу соціально незахищеним категоріям населення: сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в міському центрі соціальних служб, кризовим сім’ям, а також безпритульним особам.

"Колектив департаменту соціальної політики міської ради ініціював проведення естафети добра, яка має на меті збір продуктів харчування, теплого одягу, а також засобів індивідуального захисту та дезінфекторів, які є дуже необхідними в рамках заходів із протидії пандемії Covid-2019", - зазначила директорка департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова. 

У благодійній акції також взяла участь Служба у справах дітей Вінницької міської ради. За підтримки Аутсорсингового контакт-центру "Датагруп" працівники соцслужби зібрали смаколики, канцелярію та речі першої необхідності маленьким вінничанам, які опинилися в складних життєвих обставинах. А компанія "Майстерня містера Томаса" передала діткам пакунки з дерев'яними іграшками власного виготовлення. Також до #Щедрого вівторка долучились учні 18 вінницької школи і омбудсмени міста, які допомогли у прибиранні території Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ЦНС та порушенням психіки. 

У 2018 році Україна офіційно долучилася до всесвітнього благодійного руху #ЩедрийВівторок. Цьогоріч проведення акції припало на 1 грудня. 

Додамо, усі охочі долучитися до естафети добра та допомогти малозахищеним верствам населення можуть звертатися до волонтерів ГО «Полум’я надії» за телефоном 073 421 92 09. 

Поділитися :