Новини

Шість ДТП за вихідні: поліція Вінниччини розслідує обставини автопригод із потерпілими

19 вересня 2022, 15:06

Впродовж 17 та 18 вересня у Вінницькій області сталось шість дорожньо-транспортних пригод в яких травмовано 10 людей.  

Як повідомляють на Фейсбук-сторінці Нацполіції у Вінницькій області, наразі слідчі встановлюють обставини та причини подій.

  • У Гайсинському районі, 17 вересня, 22-річний водій автомобіля BMW 325 не впорався з керуванням та допустив з’їзд автівки на узбіччя і зіткнення з опорою ліній електропередач. Аварія сталась в селі Семенки. Внаслідок автопригоди водій та 19-річний пасажир у лікарні.

  • Цього ж дня на автодорозі М-30 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка-Луганськ-Ізварине, в селі Райгород Гайсинського району, 37-річний водій автомобіля Citroen Berlingo не обрав безпечної швидкості руху і допустив з’їзд вказаного автомобіля в кювет з подальшим перекиданням.  Внаслідок автопригоди водій не постраждав, а 30-річний пасажир у травматологічному відділенні лікарні.

  • Житель села Косаківка Турбівської територіальної громади, керуючи автомобілем Alfa Romeo, 18 вересня у м. Гайсин скоїв наїзд на пішохода, який намагався перейти проїзну частину дороги у невстановленому місці. 55-річний пішохід госпіталізований до лікарні.
  • 18 вересня у Вінниці, на перехресті вулиць Пирогова-Зодчих, зіткнулись два автомобілі: BMW та Mitsubishi. За попередньою інформацією слідства, водійка BMW допустила зіткнення з автомобілем Mitsubishi. Внаслідок автопригоди водії не постраждали, а 17-річна пасажирка автомобіля BMW госпіталізована до Вінницької обласної дитячої лікарні. 

  • Цього ж дня, по вулиці Данила Нечая у м. Вінниця, 56-річний велосипедист перетинав дорогу у невстановленому місці. В наслідок цього сталась аварія. 72-річний водій автомобіля ВАЗ-111730 скоїв наїзд на велосипедиста, який із травмами госпіталізований до міської лікарні.
  • У Шаргороді, за інформацією слідства, 19-річний водій автомобіля Deo, на автодорозі Шаргород-Козлівка не впорався з керуванням. В наслідок цього з’їхав у кювет та зіткнувся з деревом. З травмами до лікарні госпіталізовано водія та трьох пасажирів: 17-річного і 21-річного чоловіків та 17-річну пасажирку. Загрози життю потерпілих внаслідок автопригод немає.

Слідчими призначено ряд експертиз по всіх подіях. Транспортні засоби поміщено на арештмайданчик. За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), - йдеться у повідомленні. 

За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Поділитися :