Новини

Шість видів вінницького пива реалізовуватимуть в інших українських містах

11 травня 2022, 15:22

Вінницька харчосмакова фабрика отримала ліцензію на гуртовий продаж та збуває крафтову продукцію не лише у Вінниці та області, а й в Києві, Одесі, Умані та Житомирі.

Як написав на своїй сторінці заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, лінія з виробництва вінницького пива повністю автоматизована, за добу тут можна виготовляти понад 10 тонн напою. Продукт виготовляють на сучасному обладнанні угорської компанії ZIP Technologies. В асортименті є шість видів пива:

  • Преміум світле “вінницьке”
  • Світле “Блонд-ель”
  • Світле “Голд-ель”
  • Пшеничне світле “Вайсбір”
  • Напівтемне “Віденське”
  • Темне “Гіпаніс”

Всі знають і люблять вінницький хрін та гірчицю, які стали своєрідним брендом міста. Втім, не лише цим багаті. Ще з серпня минулого року у місті налагодили виробництво живого пива на базі Вінницької харчосмакової фабрики, - пише чиновник.

У дописі зазначається, що наступний крок - розширення асортименту, збільшення об'ємів виробництва шляхом інвестицій у додаткове обладнання. За рахунок нового виробництва підприємство створює додаткові робочі місця та збільшує відрахування до бюджету. Вінницька міська рада готова підтримувати та допомагати підприємцям всіма можливими засобами - так було в карантинному 2021 році, так і зараз у воєнному 2022-му. 

Наші пріоритети зараз - це турбота про людей, які через війну залишилися без дому та відновлення економіки. Бо держава повинна мати власні ресурси для забезпечення потреб, - підсумував Андрій Очеретний.

 

 

Поділитися :