Новини

"Шлях до мрії": малюнки юної вінничанки Іринки Химич з'явились на хустинах українського бренду

10 червня 2021, 15:12

У такий спосіб Іринку залучають до соціального життя і допомагають їй реалізувати мрію – мати власний будинок.

Львівське інклюзивне ательє вже співпрацює з маленькою художницею і відшиває хустини з принтами на основі її малюнків. Зробити замовлення в Ірини Химич можуть і вінничани. Ідейниця проекту, благодійниця та близька подруга Іринки Оксана Крилова каже, що у такий спосіб вирішили залучати Іру до соціального життя і допомогти їй реалізувати мрію. Наразі Іра закінчила навчання у 3 класі та захоплюється різними видами творчості: малює, складає лего, фарбує нігті та мріє про власний будинок.

"Вона отримає відсоток від цього продажу. Який відсоток, ми не знаємо, та для неї гроші не мають ніякого значення. Вона знає, що в неї є якісь гроші, я завжди кажу, що давай поскладаємо гарненько, щоб знати, скільки є, а вона: "Мені вистачить". Це дитина, яка живе в кайф, тут і зараз, тому я кажу, що душею ми з нею зійшлись, бо і в мене такі принципи. Але цей проект (ми ще робимо з бісеру чокери) – це для здійснення її мрії, а на даний момент її мрія – це мати власний будинок", – розповіла Оксана Крилова.

Фламінго – це її улюблений птах, з яким вона себе асоціює. Тому малювати було цікаво, хоч і не просто.

"Створення хустки – це показати всьому світу, що Іринка талановита дитина і дати їй можливість спробувати свої сили, подарувати красу людям. Бо її фантазії та зусиль вистачить на багато метрів паперу. Питають, де ми це робили? Малювала вдома з художником, малюнок аквареллю малювала вперше. Для неї це було складно, бо були різні пензлики, які було важко тримати, але треба було їх використати, бо саме ними будуть певні мазки. Вона знала, що з цього має вийти, тому вона постаралась. За один день ми намалювали дві картини – "Квітку" і "Фламінго", – зауважила Оксана Крилова.

Як зазначають на сторінці ательє, яке відшиває хустини з принтом Ірини Химич, хустина доступна для замовлення у великому розмірі 93*93. Вартість хустини – 1000 грн. А частина коштів з проданих хустин відправиться до Іринки та її мами. Оксана Крилова зазначає, що це гарний приклад соціального підприємництва і сподівається на підтримку цієї ініціативи і серед вінничан.

"Іра – така родзинка нашого міста, тому я думаю, що ми будемо запрошувати дизайнерів і стилістів до співпраці саме Іриною хусткою. А також вона може зробити ексклюзивний малюнок, і можна виготовити від 20 хустинок для якогось підприємства чи фірми. І ці хустини не будуть більше в продажу. А компанія може допомогти дитині, плюс це соціальне підприємництво, його варто розвивати, бо таких діток і дорослих людей дуже багато в нашому місті і в країні", – додала Оксана Крилова.

Сама ж Іринка Химич тішиться успіхам і готова малювати ще.

Дівчата планують залучити до співпраці вінницьких дизайнерів і невдовзі презентувати фотопроєкт з хусткою.


Зауважимо, прогерія – одна з рідкісних генетичних хвороб, при якій виникають зміни шкіри та внутрішніх органів, які обумовлені передчасним старінням організму.

Поділитися :