Новини

Шукали цілу ніч: вінницькі поліцейські повернули додому 11-річного хлопчика

7 травня 2021, 11:07

Підліток не прийшов додому після занять у школі.

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, про зникнення неповнолітнього хлопчика поліцію повідомила його мама 6 травня близько 23:10.  Жінка розповіла, що додому зі школи не повернувся її син, учень однієї з шкіл Козятина. Після закінчення уроків дитина вийшла з навчального закладу, але додому так і не прийшла.

"По тривозі був піднятий весь особовий склад місцевої поліції та ювенальні поліцейські обласного главку. Також на пошуки дитини до Козятина направили додаткові екіпажі груп реагування патрульної поліції Хмільницького районного відділу поліції та кінолога зі службовим собакою. Орієнтування з прикметами зниклого хлопчика надали всім патрулям  поліції", – розповів керівник ювенальної превенції обласного главку поліції Володимир Федоришин.

Хлопчика знайшли близько 7 ранку на одній з вулиць міста. Він зголоднів та повертався додому. Зі слів розшуканого, після закінчення навчання він з  товаришем вирішив погратися  на дитячому майданчику, а згодом вони пішли бавитись на територію колишньої військової частини. Надвечір його друг пішов додому, а він залишився там.

З неповнолітнім  та батьками хлопчика провели профілактичну бесіду, аби надалі не траплялись такі ситуації.

"Оскільки хлопчик і раніше без дозволу рідних йшов з дому, на батьків  неповнолітнього поліцейські  склали адміністративний протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Невиконання батьками чи особами, що їх заміняють, обов’язків по вихованню дітей". За таке правопорушення передбачено штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться в повідомленні.

Поділитися :