Новини

Сину загиблого Героя з Вінниці Георгія Стрелкова передали орден "За мужність" ІІІ ступеня

15 червня 2023, 11:04

Орден, як і чергове військове звання майора, Герою присвоєно посмертно.

Про це повідомили на ФБ-сторінці Державної прикордонної служби України. Орден «За мужність» III ступеня, яким нагородили майора Георгія Стрелкова із Вінниці, передали його сину Миколі - студенту Вінницького політеху.

Орден студенту вручили генерал-майор Державної прикордонної служби України, начальник Південного регіонального управління ДПСУ Сергій Мул та командир Могилів-Подільського Прикордонного загону Олег Ковальчук. Побажали синові Героя бути гідним свого батька, який під час ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині власним тілом закрив підлеглого, врятувавши йому життя.

За мужність, самовіддані дії, виявлені під час виконання службових завдань по захисту державного кордону - так сказано в Указі Президента.

"У червні 2022 року Георгій Стрелков на посаді начальника групи дільничних інспекторів прикордонної служби «Ямпіль» очолив інженерне облаштування позиції підрозділу в районі населеного пункту Семенівка Чернігівської області. Це зберегло життя та здоров’я особового складу зведеного загону. А далі були нелегкі шляхи цієї жорстокої  війни: обладнання фортифікаційних споруд  на Донецькому напрямку: у Костянтинополі поблизу Волновахи та у селищі Невельське Покровського району…" - йдеться в дописі.

У прикордонному загоні, де служив Георгій, відкрито меморіальну дошку. На приклад його служіння Україні рівняються прикордонники.

Поділитися :