Новини

Сьогодні, 8 лютого, Вінницю розчищали від снігу з першої ночі

8 лютого 2022, 12:26

Спецтехніка виїхала прибирати місто від снігу та посипати дороги і тротуари протиожеледною сумішшю.

Як ідеться на сайті міської ради, на дороги Вінницької громади виїхала 21 одиниця спецтехніки. Спочатку посипають головні магістралі міста, а потім - другорядні. Наразі автошляхи Вінниці повністю розчищені.

"Часто робота снігоприбиральної техніки ускладнювалась через автомобілі, які стояли на узбіччях доріг. Шановні водії, не залишайте власний транспорт вздовж автошляхів, не перекривайте проїжджі частини та під'їзди до будинків. Також закликаю автомобілістів дотримуватися дистанції зі спецтехнікою", - наголосив начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради В'ячеслав Хілінський.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


Також прибирали сніг і у дворах багатоповерхівок, залучили майже 300 двірників. Вони з шостої години ранку розчищали сніг та посипали доріжки протиожеледними засобами.

Фото: new.vmr.gov.ua

Нагадаємо, що прибирання біля своїх будинків мають забезпечити мешканці приватного сектору, адже комунальні служби розчищають лише магістральні вулиці. На спуски та підйоми вивезено піщано-сольову суміш, яку містяни використовують самі.

Інспектори Муніципальної варти продовжують контролювати належне утримання прилеглих територій комерційних приміщень. Адже поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій прибирання від криги та снігу мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма прописана в Правилах благоустрою міста. Лише за лютий працівники Муніципальної варти склали 4 протоколи підприємцям за невжиття протиожеледних заходів, надали 22 приписи управляючим компаніям, 33 – суб’єктам господарювання.

Поділитися :