Новини

Спеціальні спуски, рятувальники і пункти обігріву: у Вінниці готуються до Водохреща

17 січня 2022, 14:58

Уже традиційно для мешканців міста підготують місця для купання на Вишенському озері та водоймі в районі "Олієжиркомбінату" (вул. Волошкова, 8) зі спеціальними спусками.

У середу, 19 січня, вінничани відзначатимуть Водохреща. Вінницькі рятувальники проводитимуть чергування, обладнають спеціальні пости та забезпечать намети для обігріву. Вони перебуватимуть біля водойм та у разі небезпеки зможуть надати кваліфіковану допомогу. Про це «Місту над Бугом» розповів Олександр Кутовий, начальник пресслужби ГУ ДСНС України у Вінницькій області:

«Традиційно рятувальники будуть чергувати в місцях, де будуть проходити обряди купання в ополонках. В обласному центрі це озеро біля «Олієжиркомбінату», а також Вишенське озеро. Там будуть розташовані пости, обладнані всім необхідним для порятунку людини, намети для обігріву, для переодягання. Також подібні пости рятувальників будуть знаходитися в кожному районному центрі», - пояснив пан Олександр.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Цього дня чергуватимуть понад 150 працівників ДСНС. Також вінницькі рятувальники звертаються до усіх громадян із проханням дотримуватись правил поведінки під час перебування на льоду водойм та занурення:

«Під час купання у крижаній воді слід пам’ятати, що це ні в якому разі не можна робити напідпитку. Перед тим як спускатися в воду потрібно остигнути, тобто не заходити у воду розігрітим, спітнілим, щоб не було серцевого нападу. Також не можна занурюватися у воду надовго з головою і пірнати під кригу», - нагадав Олександр Кутовий.

Синоптики на 19 січня прогнозують хмарну погоду та невелике похолодання, вранці 6 градусів морозу, вдень 1-2 нижче нуля.

Читайте також:
Вінницький краєзнавчий музей запрошує: зробіть фото із експонатом і отримайте приз

Поділитися :