Новини

Стан доступності приміщень для голосування у Вінниці цьогоріч не моніторили, але є можливість довозу на дільниці

22 жовтня 2020, 13:58

Вінничани з інвалідністю, аби потрапити на виборчу дільницю, можуть скористатись послугами служби перевезення та супроводу, яка діє у Вінниці при ГО «Гармонія». Водночас моніторинг доступності виборчих дільниць у Вінниці цього року не проводили. 

 

Як повідомила «Місту над Бугом» Людмила Нецкіна голова правління ГО «Гармонія», цьогоріч доступність виборчих дільниць міста не перевіряли, оскільки люди з інвалідністю зазвичай голосують вдома. Водночас у Вінниці при ГО «Гармонія»  діє служба перевезення для людей на інвалідних візках, скориставшись послугами якої, можна проголосувати на дільниці. Спецавтомобілів у службі три, і вінничани з інвалідністю,  які  захочуть проголосувати саме на виборчій дільниці, можуть скористатися послугами одного з них. Також у "Гармонії"  можна замовити послугу супроводу для людей з порушеннями опорно-рухового апарату за номером телефону 57-20-07.  

"При нашій громадській організації "Гармонія" є служба перевезення та служба супроводу, які будуть працювати на день виборів. Тому якщо людина хоче проголосувати не вдома, бо через те, що  люди з інвалідністю, які пересуваються на візках або старенькі люди, * не  мають можливість потрапити на дільницю, є така процедура голосування на дому. Але люди, які хочуть проголосувати не вдома,  - можуть замовити собі  цю послугу і поїхати проголосувати" зауважила пані Людмила Нецкіна

Тож пані Людмила висловила сподівання, що усі люди з інвалідністю, які захочуть проголосувати  на дільниці,  - зможуть це зробити без перешкод.

Додамо, що громадянська мережа ОПОРА провела моніторинг стану доступності приміщень для голосування людей з інвалідністю на всій території України. Оцінювали доступність дільниць за трьома критеріями: прилегла територія, вхід до будівлі та приміщення для голосування. Результати проведеного моніторингу доступності виборчих дільниць свідчать, що серед 500 виборчих дільниць лише 15, а це 3% є доступними для маломобільних груп населення, 281 дільниця (56,2%) є малодоступними та 204 (40,8%)  недоступні.

Згідно з даними громадянської мережі ОПОРА на Вінниччині доступні 27 з перевірених виборчих дільниць. 

 

 

Поділитися :