Новини

Стартував прийом заявок на участь у мистецькому конкурсі «Вінниця у коміксах»

18 березня 2024, 09:55

У Місті ідей вже вдруге серед дітей та молоді проведуть конкурс «Вінниця у коміксах». До участі запрошують талановитих юних вінничан та вінничанок, а також підлітків із внутрішньо переміщених сімей, які зареєстровані у Вінницькій громаді.

Як зазначається на Офіційному туристичному сайті у Вінниці, що вперше конкурс провели у 2023 році. Заявки подали більше 20 учасників віком 12-15 років. Серед робіт було обрано 5 найкращих: 3 - у номінації «Професіонали» (учні мистецьких шкіл та студій) і 2 - у номінації «Аматори». Після підведення підсумків і визначення переможців було видано друкований збірник коміксів.

Цьогоріч верхню вікову межу для конкурсантів збільшили до 16 років. Тематика робіт може містити будь-які визначні місця або архітектурні памʼятки Вінниці, розповіді про видатних персоналій з історії Вінниці або вигаданих персонажів, які мандрують його куточками.

"Метою конкурсу, заснованого ГО «Простір Розвитку Особистості Бібліофан» та комунальним підприємством Вінницької міської ради «Офіс туризму Вінниці», є популяризація туристичних принад Вінниці, виховання патріотизму серед дітей та молоді, розвиток їх творчого потенціалу, виявлення і підтримка талановитих особистостей, спонукання в ігровій формі до вивчення історії, культури і традицій рідного міста", - йдеться в повідомленні.

Конкурс уже традиційно складатиметься з двох етапів-турів.

Для участі в першому турі потрібно з 18 березня до 5 квітня відправити на електронну адресу vinnytsia.tourism@gmail.com сканкопію творчої роботи, фотографію автора, анкету учасника і текстовий файл з коротким описом малюнків. У другий тур пройде до 10 учасників, відібраних журі конкурсу.

Його склад залишився незмінним з минулого року:

  • Наталя Стафійчук, директорка Вінницької художньої школи;
  • Ірина Ісова, голова правління ГО «Простір розвитку особистості Бібліофан»;
  • Тетяна Маєвська, директорка Офісу туризму Вінниці;
  • Олександр Нікітюк, голова правління ГО «Лабораторія актуальної творчості»;
  • Роман Крижанівський, видавець і автор коміксів.

Переможці отримають дипломи, друковані примірники збірки коміксів, сертифікати на безкоштовні екскурсії від КП «Офіс туризму Вінниці», призи від партнерів.

Детальніше про умови, критерії оцінювання робіт, а також зразок анкети учасника – у положенні про конкурс за посиланням: http://surl.li/rnuxn

За додатковою інформацією звертайтесь до організаторів за телефоном: + 38 (096) 775-67-95. А за новинами про перебіг конкурсу стежте на його сторінках в Facebook та Instagram.

Поділитися :