Новини

Стійкість інфраструктури: у Вінниці розпочали капітальний ремонт покрівлі житлового будинку на вулиці Стрілецька, 3

11 липня 2024, 11:13

Роботи виконують у межах підготовки до опалювального сезону спільним коштом громади та мешканців будинку. При цьому, левова частина витрат - фінансується коштом міського бюджету.

Як інформують на сайті міської ради, покрівля цього будинку - з м'яким покриттям, рубероїдного типу. У межах капітального ремонту тут спочатку розберуть старе покриття, а також старі водостічні воронки. Після цього будівельники приступлять до облаштування вирівнювальної стяжки покрівлі, встановлення рулонних матеріалів, нових водостічних воронок, також встановлять покриття парапетів і вентканалів з листової сталі. Також мають відремонтувати виходи на покрівлю.

«Стан цієї покрівлі погіршився з часом, що негативно впливало на комфортність проживання в даному будинку, створюючи для мешканців верхніх поверхів відповідні незручності. Тож люди вирішили виконати даний вид робіт на умовах співфінансування. Місто, своєю чергою, пішло на зустріч, адже попереду опалювальний сезон. Попри те, що ворог хоче припинити життя у наших містах, ми маємо підтримувати порядок, чистоту, ремонтувати елементи будинків», - каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Після усіх виконаних робіт підрядник обіцяє 10 років гарантійного обслуговування відремонтованого даху.

Нагадаємо, нещодавно в місті завершили капітальний ремонт покрівлі багатоповерхівки на Юності, 26. В межах програми першого безкоштовного ремонту для ОСББ замінили стяжку, облаштували нове покриття, обшили вентиляційні канали, оновили виходи на горища, парапети, козирки тощо.

Ще раніше виконали капітальний ремонт частини покрівлі житлового будинку на вулиці Батозькій, 4.

Наразі будівельники працюють на дахах ще декількох будинків, зокрема виконують ремонт за адресами: вулиця Келецька, 92, вулиця Келецька, 60, вулиця Київська, 106, вулиця Героїв Нацгвардії, 58, вулиця Стельмаха, 43 та проспект Юності, 22. Загалом цьогоріч в місті планують оновити проблемні покрівлі понад десяти житлових будинків.

Поділитися :