Новини

Стрімке зростання захворюваності на COVID-19: реанімаційні відділення Вінниці завантажені на 62%

3 лютого 2022, 15:31

Водночас стаціонари – на 57,8%. Всі пацієнти на кисневій терапії.

За минулу добу у Вінниці виявили 480 нових підтверджених випадків COVID-19. Нині на коронавірус хворіє 7 371 вінничанин. За останню добу від ускладнень коронавірусної хвороби померли троє містян. Про це повідомляють на фб-сторінці міськради.

«Стрімке зростання захворюваності на ковід триває в Україні вже четвертий тиждень поспіль. Лабораторні дослідження підтверджують штам «Омікрон». Він рідше спричиняє серйозні симптоми, ніж попередні штами COVID-19, втім, передається в рази швидше. Через стрімке поширення «Омікрону» в небезпеці перебувають люди, які не пройшли курс вакцинації. Тож вкотре закликаю вінничан вакцинуватись. Отримати щеплення можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації Вінницької громади. Імунізація від COVID-19 убезпечить вас та ваших близьких від важкого перебігу хвороби», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Щодо вакцинальної кампанії, то за останню добу антиковідними вакцинами імунізувався 521 вінничанин. Повний курс щеплень пройшов 150 961 містянин, це – 50,3% від дорослого населення громади. Станом на сьогодні першою або двома дозами щепились 158 417 мешканців Вінниці. Бустерну дозу зробили 4666 вінничан.

Отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації ВМТГ можна тут.

Зазначимо, що 60 тисяч доз вакцини CoronaVac, які напередодні надійшли до Вінницької області, нині розподілили між медичними закладами.

Читайте також:
На Вінниччині зростає кількість хворих на COVID-19: за минулу добу у області 1252 нових випадків

Поділитися :