Новини

Судитимуть військових, які допомогли втекти підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині

25 липня 2024, 11:32

Справу військових, які, ймовірно, допомогли втекти підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині, передали до суду.

Про це йдеться на сайті ДБР. 

Нагадаємо, 20 квітня під час комендантської години у Гайсинському районі патрульні зупинили автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків. Під час перевірки документів вони відкрили вогонь. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький. Інший поліцейський отримав поранення.

Після трагічної події нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до двох знайомих військовослужбовців. Один з них до того ж самовільно залишив військову частину в Одеській області.

Не зважаючи на те, що всій країні було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти втікачам. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

24 квітня 2024 року працівники ДБР затримали одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

"Він обвинувачується у самовільному залишення місця служби (ч. 5 ст. 407 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років", – кажуть у ДБР.

Поділитися :