Новини

Тепловізори й квадрокоптери: Вінницька громада передала військовим чергову партію допомоги

6 листопада 2023, 15:47

Військовослужбовці зазначають, що безпілотники є розхідним матеріалом на фронті, тож ця допомога стане у великій пригоді.

Як інформують у міській раді, до чергової партії допомоги увійшло обладнання, яке муніципалітет нещодавно закупив через тендери. Це 7 тепловізорів та 20 квадрокоптерів «Mavic», до яких представники депутатського корпусу міської ради власними силами закупили 20 пристроїв для скидання вибухівки.

«У нас є близько 10 підрозділів, яким ми допомагаємо. Переважно це ті, які базуються у Вінниці та нашій області, де найбільше служить і воює вінничан. І вони звертаються до територіальної громади, щодо тієї, чи іншої підтримки. Це ті речі, які ми маємо право придбати коштом міського бюджету та податків вінничан. Це можуть бути квадрокоптери, коліматорні приціли, прилади нічного бачення. Ще очікуємо хімічні грілки. Також є великий запит на антидронові рушниці. Окрім того, ми надаємо серйозну допомогу нашим підрозділам для боротьби із шахедами. Передусім це прожектори, повербанки «Bandera Power» і автомобілі», – зазначив Сергій Моргунов.

Військовослужбовці зазначають, що ця допомога стане у великій пригоді.

«Все, що нам передають, – це максимально актуальні речі на фронті. Квадрокоптери, по суті, це дуже дорогий розхідний матеріал, але кожен з них зберігає життя нашим військовим», – зазначає військовослужбовець Богдан.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :