Новини

«Торба ляльок на колесах» : у Вінниці відбудуться творчі майстер-класи для дітей переселенців

15 вересня 2022, 11:23

Вінниця перше місто на мапі України, куди вирушає загальноукраїнський проєкт «Торба ляльок на колесах», орієнтований на дітей-переселенців. 

Як ідеться на Фейсбук-сторінці проєкту, 17 і 18 вересня у Вінниці відбудеться три майстер-класи зі створення ляльок і театру анімації дітей віком від 5 до 15 років, які внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну були вимушені покинути свої домівки й зараз проживають в серці Східного Поділля.

Місце проведення є відомий багатьом вінничанам та гостям міста артпростір ПІЧ, за адресою поки що вул. Пушкіна 25 і є безпечним підвальним приміщенням.

Зазначається, що лялькові заняття направлені на створення простору для творчості та гри дітей, розвиток дрібної моторики, концентрації й фантазії та допомагають змістити фокус уваги від важких реалій сьогодення.

Події безкоштовні за умовами попередньої реєстрації за посиланнями нижче!

  • 17.09 о 10:30 для дітей 5-9 років. Реєстрація тут.
  • 17.09 о 16:30 для дітей 10-15 років. Реєстрація тут. 

«Лялька-оберіг з паперу»: під час цього майстер-класу учасники познайомляться з українською традиційною технікою вириванка, дізнаються що таке оберіг і які вони бувають, створять свою ляльку-янгола з паперу, розфарбують її і навчаться оживлювати персонажа та розказувати його історію, - йдеться в анонсі події. 

  • 18.09 о 16:00 для дітей 5-15 років. Реєструємось за посиланням.  

«Лялька-герой з паперу»: під час цього майстер-класу учасники дізнаються як за допомогою паперу, ножиць та фломастерів можна перетворити свою руку на персонажа, хто такий герой і чому кожен може ним бути, вигадати його історію і оживити її, - пропонують організатори. 

Далі «Торба ляльок на колесах» вирушить до Івано-Франківська, Львова та Києва. 

Проєкт відбувається в межах реалізації проєкту #ZMINA_2_0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю мистецько-соціальної ініціативи «Торба ляльок» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Поділитися :