Новини

Торговельні площі вінницького залізничного вокзалу передадуть у довгострокову оренду

9 червня 2021, 18:32

Передача відбудеться через систему Prozorro. 

Як повідомляє пресслужба Укрзалізниці, загалом до кінця літа "Укрзалізниця" планує передати в оренду комерційні площі таких вокзалів: Козятин, Запоріжжя-1, Дніпро-Головний, Хмельницький, Суми, Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, ім.Тараса Шевченка, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия, Івано-Франківськ, Одеса-Головна, Миколаїв, Львів, Жмеринка, Херсон, Київ-Пасажирський та Харків.

Від передачі в оренду зазначених площ "Укрзалізниця" планує отримувати на місяць щонайменше 8,4 млн грн, а на рік – понад 100 млн грн. Договір оренди планують укладати щонайменше на 3 роки.

"Більшість цих площ нам вже роками не приносили прибутків. Дотепер максимальний обсяг орендних площ по всіх вокзалах сукупно складав трохи більш як 9,5 тис. кв. м. Ми змінюємо цю ситуацію, адже відведені для торгівлі зони мають приносити доходи компанії, а не збитки на їх утримання. Проте в довгостроковій перспективі – підготувати 11 вокзалів до концесії", – зазначив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

Укрзалізниця провела повну інвентаризацію та заміри всіх площ комерційних приміщень вокзалів.

"Багато площ вокзалів простоювали й не використовувалися залізничниками та клієнтами. Ми проаналізували кожен куточок вокзалу та привели до ладу всі приміщення, які можуть бути віддані та цікаві орендарям", – зазначив директор філії "Вокзальна компанія" Володимир Коваль.

Передача торговельних площ вокзалів буде відбуватися через електронні аукціони в системі "Prozorro.Продажі". 

Поділитися :