Новини

Третьокласник німецького міста-партнера ініціював збір шкільного приладдя для Вінницького ліцею №1

6 липня 2023, 09:15

До ліцею прибуло 180 комплектів шкільних меблів. Ще 40 надійдуть до ліцею №4. 

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов у своєму Телеграм-каналі. 

Третьокласник Філіп Шеттлер вивчав тему війни в Україні в рамках шкільного проєкту і неабияк почав перейматись становищем українців. Дізнавшись від сестри, що у її школі планують реконструкцію і старі парти зі стільцями замінять новими, Філіп вирішив домовитись про відправку німецького обладнання до Вінниці. 

"Допомога з німецького Мюнстера, угоду про партнерство з яким Вінниця підписала у березні, – не перша для нас, але вона особливо цінна, зважаючи на те, що її ініціювали діти, які щиро переймаються агресією росії проти України. Щиро дякую усім містам та їхнім мешканцям, які продовжують допомагати нам в цей нелегкий час. Окрема вдячність Філіпу Шеттлеру – маленькому хлопчику з великим серцем", - розповів Сергій Моргунов.

Загалом перший ліцей отримав у користування 180 комплектів шкільних меблів - одинарних парт та стільців. Згодом ще 40 комплектів мають надійти й до ліцею №4. Їх використовуватимуть в класах іноземних мов. Директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко зауважила, що українсько-німецька співпраця у подальшому буде розвиватись, зокрема у освітній сфері.

"Міста-побратими й партнери вже планують спільний проєкт з обміну досвідом між вчителям з німецької мови", - додала вона.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :