Новини

Три вінницькі університети потрапили до першої сотні рейтингу ВНЗ за показниками Scopus

9 червня 2021, 14:37

Найвищу позицію займає Донецький університет ім. В. Стуса – він 19 у списку.

Щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus оприлюднили на сайті Освіта.ua. Його результати базуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

"База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань", – йдеться в повідомленні.

Цьогорічний рейтинг очолив Київський національний університет ім. Шевченка (кількість цитувань – 133768). Серед вінницьких вишів найвищий рейтинг у Донецького університету ім. В. Стуса (7267 цитувань), він 19 у списку. Вінницький національний технічний університет посідає 32 місце, а Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова – 56 місце.

Поділитися :