Новини

Тривожна валіза і алгоритм дій у разі надзвичайної ситуації: рекомендації для вінничан

25 січня 2022, 16:05

Рекомендації, щодо дій у разі надзвичайної ситуації та які речі знадобляться.

Алгоритм дій вінничан та вміст тривожної валізи «Місту над Бугом» розповів інструктор з надання першої невідкладної допомоги Товариства Червоного Хреста Юрій Марценюк.

«Заздалегідь потрібно потурбуватися про те, щоб у вас були документи, ксерокопії і бажано мати їх ще й в електронному вигляді. Найпростіше – у додатку «Дія» або відсканувати документи і кинути на гугл-диск, щоб в будь-який момент, з будь-якого комп’ютера можна було отримати ці копії документів. Ліки, особливо варто потурбуватися про рецептурні ліки або якісь специфічні, тому що йод\зеленку\бинти простіше знайти, навіть у колі свого оточення при евакуації. Засоби гігієни. Якщо є маленькі діти, то це має бути запас харчування, гігієнічних засобів, теплих речей, речей для зміни одягу і так далі. Для дорослих теж має бути декілька комплектів», - розповів пан Юрій.

Заздалегідь підготуйте найважливіше: паспорт і копії всіх необхідних документів, кошти готівкою, радіоприймач, ліхтарик, зарядні пристрої для мобільних телефонів, теплий одяг, надійне зручне взуття та необхідний запас продуктів харчування і питної води (мінімум на 3 доби), а також посуд, в якому зможете приготувати їжу. Складіть речі у зручний рюкзак і тримайте напоготові. Тривожна валіза, призначена для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події – повені, пожежі, у разі загострення військових дій тощо. Це значно скоротить ваш час на збори, в разі надзвичайної ситуації.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Також Юрій Марценюк порадив власникам авто тримати транспорт в належному технічному стані, "на ходу" і з необхідною кількістю пального. 

«Заздалегідь укомплектуйте його засобами для пересування: запас пального, лопата на випадок заметів. Завжди потрібно починати не зі збору якоїсь валізи, а з того, що збираєтесь сім’єю, сідаєте і фантазуєте «Що може нам загрожувати? Як ми будемо на це впливати? Хто із членів родини яку роль буде виконувати у випадку надзвичайної ситуації?» Тобто, якщо дорослий, наприклад батько, буде заводити автомобіль і переносити речі, то підліток може потурбуватися про домашніх тварин, які, можливо, залишаться вдома і їм потрібно буде залишити корм. Якщо це немовля, то яким чином ви будете його транспортувати. Складаємо план дій у двох варіантах, коли нам потрібно буде швидко евакуюватися і коли нам буде потрібно певний час залишатися вдома», - додав інструктор з надання першої невідкладної допомоги.

Водночас Юрій Марценюк порекомендував вінничанам гру "Підготуйся до надзвичайної ситуації", розроблену фахівцями Червоного Хреста, яка допоможе зрозуміти алгоритм і логіку дій. Час проходження - 15 хв.

Читайте також:
На Вінниччині патрульні допомогли водієві, в якого на дорозі спустило колесо

Поділитися :