Новини

Троє спортсменів з Вінниччини візьмуть участь в Паралімпійських іграх у Токіо

20 серпня 2021, 12:29

Змагання розпочнуться вже у вівторок, 24 серпня.

До складу української збірної увійшли Олексій Денисюк (кульова стрільба), Мар’яна Шевчук (пауерліфтинг) і Антон Швець (паратхеквондо). Усі вони досвідчені спортсмени, переможці багатьох чемпіонатів та кубків світу. За словами Сергія Краєвського, голови комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради, рівень підготовки наших спортсменів досить високий.

"Іноді люди займаються буквально 3-4 роки і можуть вже потрапити на Паралімпіаду і показати гарний результат. І якщо ви пам'ятаєте: 5 років тому Україна феєрично виступила саме в паралімпійському спорті. І ще казали, що нашим здоровим спортсменам треба повчитися завзятості в людей з інвалідністю. Тренування у вінничан відбуваються щодня – це 100%, а на такому рівні, як Паралімпійські ігри, – це тренування, як мінімум двічі на день по 3-4 години", – розповів Сергій Краєвський.

Варто зазначити, що Олексій Денисюк та Мар’яна Шевчук вже представляли нашу область на змаганнях такого рівня. Вони були учасниками Паралімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро. Своєю чергою паратхеквондо цьогоріч вперше включено до програми Паралімпійських Ігор, а Антон Швець став єдиним українцем, який виборов ліцензію. 

У складі української збірної на Параолімпійських іграх у Токіо  виступлять 143 спортсмени, які змагатимуться у 15-ти з 22 видів спорту. 

Загалом на літніх Паралімпійських іграх у Токіо, які відбудуться з 24 серпня по 5 вересня, розіграють 540 комплектів нагород. Очікується участь представників 168 країн світу.

Олексій Денисюк

Мар’яна Шевчук

Антон Швець

Фото: noc-vin.org.ua

Поділитися :