Новини

"Туризм в умовах пандемії": які країни обирають мешканці Вінниці для відпочинку на зимові свята

24 грудня 2020, 11:16

Наразі великим попитом серед містян користуються тури до Єгипту та Туреччини. 

Пандемія COVID-19 вплинула на всі сфери нашого життя, особливо на дозвілля та відпочинок. Через карантинні обмеження численні країни закрили свої кордони для туристів. Однак є певний плюс -  через невеликий попит ціни на деякі напрямки знизились. Пандемія хоч і змінила ринок туризму, але бажання людей подорожувати залишилося, зазначила "Місту над Бугом" менеджера однієї з туристичних компаній Анна Сташко. За її словами, на новорічні свята вінничани особливо прагнуть подорожувати і переважно обирають Єгипет. Також серед екзотичних напрямків цієї зими туристам доступні подорожі до ОАЄ, Домінікани, Мексики, Мальдівів та до Занзібару. 

"Все-таки багато людей виїжджає за кордон. І на першому місці залишається Єгипет, тому що він в принципі від 450 доларів з людини на тиждень - з новорічною вечерею, з перельотом. Потім із таких екзотичних країн популярними є чартер на Шрі-Ланку - це острів Цейлон, Індійський океан. Там тури стартують від 1 000 доларів на людину. Потім - Арабські Емірати і чартер на Мальдіви для більш вибагливих туристів", - розповіла Анна Сташко.

Цьогоріч  вінничани також  можуть  відсвяткувати новорічні свята в горах Туреччини. Приміром, у гірськолижному курорті Ерджієс в центральній Анатолії. І, як зазначила представниця турфірми, ціни навіть нижчі, ніж в українському Буковелі.

"Ще дуже популярні зараз курорти в Туреччині Кайсері, Ерджієс - від 250 євро з перельотом на тиждень. Там катання дешевше, ніж в Україні. Якщо ви купуєте тур, то гірськолижне обладнання безкоштовно входить, ви його здаєте в багаж. Так само є курорт в Болгарії, там ціна-якість набагато вигідніша і рівень вищий, ніж в Україні. Це тури, куди нас пускають без віз", - зауважила Анна Сташко.

Щодо тестування на коронавірус, то наразі перед поїздкою до Єгипту роблять тест в Україні за 72 години до вильоту, у Єгипті ж тест проводити не потрібно. А у випадку подорожі у Занзібар чи Домінікану взагалі не потрібно проводити тестування.

Поділитися :