Новини

У бою з ворогом загинув колишній голова Калинівської РДА Костянтин Васюк

25 серпня 2022, 15:23

Костянтин Васюк загинув у бою з ворогом в День Незалежності, 24 серпня.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав історик, нині молодший сержант, заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення окремої бригади Сил територіальної оборони Вінниччини Богдан Галайко. 

Костя був справжнім…Справжній друг, чоловік, батько. Справжній пансіонарій та лідер. Справжній свободівець. Справжній українець, для якого гасло «Україна понад усе» не було лише словами, а завжди наповнювалось вчинками. Завжди в перших лавах. Активний учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності. Безпосередній творець «ленінопаду» на Вінниччині, - йдеться у дописі. 

Зазначається, що з початком російсько-української війни у 2014 р. Костянтин Васюк одразу зголосився до лав української армії. Службу проходив в інженерно-саперному батальйоні, згодом ставши заступником командира бригади. Після Революції Гідності очолив Калинівську РДА. Впродовж останніх пів року служив у ДШВ. Спочатку у 95 бригаді, а згодом у 46. Брав участь у звільненні Макарова на Київщині від рашистів, був поранений, отримав контузію.

Вічна пам'ять Герою. Співчуття рідним. 

 

Поділитися :