Новини

У центрі Вінниці розпочали реконструкцію приміщення майбутнього Туристичного хабу

17 березня 2021, 15:24

Найбільший в Україні туристичний хаб планують відкрити наступного року.

Як розповів "Місту над Бугом" директор департаменту маркетингу і туризму міської ради Олександр Вешелені, у будівлі на вулиці Соборній, 89 вже розпочали роботи з реконструкції приміщення майбутнього Туристичного хабу. Це проєкт, передбачений Стратегією розвитку громади "Вінниця 3.0". До кінця цього року завершать перший етап реконструкції. Повноцінно туристичний хаб з цифровим сервісом найвищого рівня, цікавими сувенірами та виданнями, зонами відпочинку і дозвілля, запрацює вже наступного року.

"Туристичний хаб Вінниці - це один зі стратегічних проєктів розвитку нашої громади і, зокрема, галузі туризму. Чому ми, власне, починаємо саме з цього? Тому що Вінниця, маючи вже достатньо сформований цікавий туристичний продукт має його якісно репрезентувати. І будь-яке туристичне місто потребує сучасного, комфортного і максимально доступного для всіх верств туристів інформаційного центру. Тут, крім центру надання туристичної інформації, буде також відпочинкова зона та невеличка кав'ярня з терасою", - розповів Олександр Вешелені.

Після завершення реконструкції будівлі на вулиці Соборній, 89, біля входу до неї, встановлять інтерактивний туристичний кіоск, де гості Вінниці зможуть цілодобово отримувати необхідну інформацію. А влітку відпочити на спеціально облаштованій терасі, скуштувати місцеві смаколики чи попрацювати з гаджетом.

"Перше і найголовніше - це отримання як усної консультації, тобто це можливість запитати, які події цікаві відбуваються в місті, які музеї варто відвідати, які цікаві екскурсії, оглядові чи тематичні, можна замовити. Дуже важливо, що до таких інформаційних центрів часто приходять іноземні туристи, тому що вони звикли подорожувати і починати свою мандрівку саме з відвідання таких інформаційних центрів, де їм їхньою мовою або принаймні англійською можуть розповісти про все, що можна побачити у Вінниці", - підкреслив Олександр Вешелені.

Працівники хабу допоможуть тим, хто приїжджатиме до нашого міста, не лише дізнатися повну інформацію про туристичні родзинки Вінниці, заклади харчування, готелі для розміщення, а також забронювати квитки додому. 

За словами міського голови Сергія Моргунова, створення Хабу позитивно впливатиме на розвиток індустрії гостинності, створення нових робочих місць у цій сфері та збільшення надходжень до місцевого бюджету.

"Переконаний, що майбутній простір хабу стане імпульсом для появи нових турів, маршрутів і пропозицій у різних сегментах місцевого туризму. Паралельно ми втілюватимемо інші масштабні проекти для підсилення туристичної привабливості нашого #МістоІдей: реконструкція аеропорту, започаткування нових цікавих музеїв та поява майданчиків для великих культурних і ділових подій. Це передбачено нашою Стратегією розвитку "Вінниця 3.0", - зауважив Сергій Моргунов.

Фото: Facebook/Сергій Моргунов

Поділитися :