Новини

У чотирьох школах Вінниці більше 80% працівників вакцинувались проти COVID-19

20 серпня 2021, 13:57

У якому режимі працюватимуть школи в новому навчальному році, залежатиме від того, скільки освітян отримають щеплення.

Як розповіла "Місту над Бугом" директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, ще чотири заклади майже досягли показника у 80%. Саме стільки вимагає Міністерство освіти і науки для проведення очного навчання.

Станом на середину серпня вакциновано 48,7% співробітників шкіл. У місті сподіваються, що із поверненням вчителів із відпусток, темпи вакцинації зростуть. Найбільший відсоток щеплених – у закладах позашкільної освіти (53,7%), на другому місці школи (53,2%). 

"Вакцинація вчителів так, як і інших громадян України, є добровільна, ніхто не може примусити людину вакцинуватись. Тому треба проводити роз'яснювальну роботу керівникам шкіл, треба радитись з сімейними лікарями. І я вважаю, що вакцинація – це єдиний можливий захист. Я думаю, що вчителям це необхідно робити, тому що вони знаходяться (так, як і медики) в зоні найбільшої небезпеки. Адже вони працюють в організованих колективах, і ми знаємо таку сумну статистику минулого року про 8 летальних випадків серед працівників закладів освіти. Тому я думаю, що це справа честі – берегти своє здоров'я, своїх рідних і оточення (а це діти). Тому я думаю, що треба, щоб всі свідомо до цього поставились", – наголошує Оксана Яценко.

Оксана Яценко додає, що перший місяць усі школи навчатимуться офлайн, а от яка ситуація буде в жовтні, залежатиме саме від темпів вакцинації. Раніше повідомлялося про те, що у випадку виходу із "зеленої" карантинної зони та переведення у "жовту", "помаранчеву" чи "червону", очно працюватимуть лише ті заклади, в яких щеплено не менше 80% співробітників.

Поділитися :