Новини

У двох жителів Вінниччини поліцейські вилучили п'ять гранат

16 січня 2023, 13:06

Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до 7 років.

Як повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області, за вихідні працівники поліції задокументовали два факти незаконного поводження із боєприпасами. Гранати та порох правоохоронці вилучили у Жмеринському та Гайсинському районах. 

13 січня під час несення служби в селі Слобода-Шаргородська Жмеринського району поліцейські від місцевих мешканців отримали інформацію про чоловіка, який поводиться підозріло. Під час проведення поверхневої перевірки правоохоронці виявили у нього гранату РГД-5. 34-річний житель Чернівецької громади Могилів-Подільського району носив її при собі у сумці. 

Другий факт незаконного поводження із боєприпасами задокументували 14 січня співробітники відділення поліції № 3 Гайсинського райуправління у місті Ладижин. У 38-річного місцевого жителя в автомобілі виявили дві металеві посудини, заповнені порохом, та гранату "РГН".

Пізніше на території його гаражного приміщення поліцейські виявили ще три боєприпаси. Серед вилученого: гранати "РГД-5", "РГН" та "Ф-1".

"Поліцією розслідуються провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до семи років", - йдеться в дописі.

Поділитися :