Новини

У храм ПЦУ у Вінниці передали старовинне Євангеліє зі знищеної церкви на Донбасі

13 березня 2023, 09:51

Цей храм нещодавно відкрили у Вінниці в частині Нацгвардії. Його освятили на честь святого великомученика Юрія Переможця.

Як повідомляють у Вінницькій ОВА, храм з якого привезли врятоване Євангеліє, був розстріляний російською артилерією та спалений дощенту. Але наші гвардійці врятували його та привезли до нашого храму. І нині із цим Євангеліє у храмі моляться за Україну, наших мужніх Воїнів-Захисників та за нашу Перемогу.

Священник Вінницько-Тульчинської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) протоієрей Михайло Бабій шостий рік офіційно служить військовим капеланом у частині Національної гвардії України. Нещодавно  там урочисто відкрили та освятили храм на честь святого великомученика Юрія Переможця.

Чин освячення здійснили архієреї Православної Церкви України: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (голова Синодального управління військового духовенства) та архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл, представники духовенства Вінницько-Барської і Вінницько-Тульчинської єпархій, капелани з Києва та Вінниці.

 

 

Поділитися :