Новини

У Калинівці чоловік погрожував підірвати гранату у лікарні

6 грудня 2022, 12:49

Зрештою правопорушник кинув снаряд на центральній площі міста, де він вибухнув. 

Як ідеться на сторінці Поліції Вінницької області, близько 04.30 5 грудня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від працівниці місцевого медичного закладу. Жінка повідомила, що один з відвідувачів у приймальному відділенні лікарні поводить себе агресивно та демонструє невідомий вибуховий пристрій.

За викликом відразу прибули поліцейські групи реагування патрульної поліції.

"Працівники поліції намагалися заспокоїти чоловіка та запропонували йому добровільно віддати небезпечний предмет. Але на їх прохання правопорушник не реагував. Надалі зловмисник витяг запобіжне кільце з предмета, зовні схожого на гранату, й поклав його на стіл, тримаючи при цьому іншу руку у кишені", - йдеться у повідомленні.

Шляхом перемовин поліцейським вдалося вивести правопорушника з медичного закладу. Залишивши лікарню в супроводі правоохоронців, він попрямував до центральної площі міста. Там чоловік кинув гранату, яка в подальшому вибухнула. На щастя, ніхто не постраждав.

Відразу після вчинення злочину правопорушника затримали. Ним виявився 45-річний житель районного центру. Встановлено, що небезпечний предмет належить до піротехнічних виробів «ПІРО-5». 

"Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство). За такий злочин йому загрожує покарання - до семи років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Поділитися :