Новини

У Калинівці реконструювали відділення невідкладної екстреної медичної допомоги

18 серпня 2021, 13:36

Лікарі вже розпочали прийом пацієнтів.

Як інформує на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, масштабна реконструкція відділення розпочалась у 2020 році. На ремонтні роботи з державного бюджету виділили 8,6 мільйона гривень та 20 мільйонів гривень – на закупівлю сучасного обладнання. Майже 3 мільйони гривень співфінансувала у будівництво та закупівлю інвентарю й обладнання Калинівська міська рада.

Оновлене відділення невідкладної екстреної допомоги займає 840 квадратних метрів. Тут облаштували заїзд для автомобілів швидкої допомоги; спеціальний бокс для хворих, які мають ознаки інфекційних захворювань; протишокову палату; малу операційну; експрес-лабораторію, яка буде цілодобово проводити лабораторні обстеження; три палати для перебування хворих та зручні кабінети для медичного персоналу. Також у відділенні встановили сучасне медичне обладнання:

  • діагностична рентгенівська система IMAX 7700F вартістю 4,8 млн грн.
  • ультразвукова діагностична система SonoBook вартістю 0,8 млн грн.
  • комп’ютерний томограф Hitachi Supria вартістю 11,9 млн грн

Як сказав головний лікар Владислав Головащенко, "комп’ютерний томограф – це наше серце лікарні". За його словами, дороговартісне обладнання змінить ситуацію у діагностуванні пацієнтів на краще. Окрім того, обстеження робитимуть безкоштовно.

"До реконструкції відділення долучились Калинівська та Іванівська громади. Та найбільша вдячність – платникам податків України за те, що в громадах реалізуються такі важливі проєкти", – наголосив у дописі голова Вінницької облради.

Фото: Фейсбук/Вячеслав Сокловий

Поділитися :