Новини

У Китаї складна ситуація з Ковідом

29 грудня 2022, 11:06

Доктор медичних наук, професор, епідеміолог Михайло Фаворов зазначив, що найбільш захищені від ковіду сьогодні люди, які перехворіли на ковід, зробили вакцинацію і дві бустерні дози.

Доктор медичних наук, професор, епідеміолог Михайло Фаворов підкреслив, що зараз в Україні на перший план виходить грип. І особливо небезпечний він для дітей до 5 років і людей похилого віку. Тобто варто приділити увагу вакцинації від грипу також. Фаворов додав, що найбільш захищені від ковіду сьогодні люди, які перехворіли на ковід, зробили вакцинацію і дві бустерні дози.

"Насправді в Китаї внаслідок багаторічних обмежень не виробився популяційний імунітет, що власне і призвело до спалаху зараз. В Україні популяційний імунітет виробився на рівні 50-70% і це означає , що спалах ковіду Україні не загрожує", - розповів в екслюзивному інтерв ю радіо «Місто над Бугом» епідеміолог з США Михайло Фаворов.

За його словами, поки світ нові епідемії не очікують.

"Вакцинуватися від ковіду потрібно раз на рік. Варто також додати що РНК вакцини вдвічі сильніші ,наприклад, за китайські", -підкреслив Фаворов.

Поділитися :