Новини

У комунальну власність Вінниччини повернули понад 200 гектарів лісу

13 січня 2021, 11:12

Лісовий масив упродовж 20 років використовувався одним із комерційних підприємств незаконно.

На своїй сторінці у Фейсбук голова Вінницької обласної Ради В'ячеслав Соколовий повідомив, що Обласна рада відсудила у приватної структури лісовий масив площею 243 гектари. Ліс розташований на території Глуховецької селищної ради Козятинського району Вінниччини. Як зазначено в дописі, це масив цінних порід дерев, вартістю майже 300 мільйонів гривень.

"Для повернення земель лісового фонду законному власнику Вінницька обласна прокуратура ще два роки тому звернулась до суду. Господарський суд Вінницької області ухвалив рішення на користь обласної Ради. Рішення не оскаржувалось, тож днями Державна виконавча служба завершила процедуру передачі лісового масиву в користування комунальному підприємству “Вінницяоблагроліс”, - йдеться у дописі.

На сайті Вінницької обласної прокуратури зазначають, що землі лісового фонду всупереч рішенню Вінницької обласної Ради від 2000 року не були передані Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству "Віноблагроліс" і впродовж 20 років використовувалися одним із комерційних підприємств безпідставно. 

"Наголошуємо, що відповідно до Лісового кодексу, ліси України є національним багатством та перебувають під охороною держави", - повідомляють на сайті Вінницької обласної прокуратури.

За попередніми підрахунками, “Вінницяоблагроліс” щороку сплачуватиме до бюджету Глуховецької громади до пів мільйона гривень податків та зборів.

Поділитися :