Новини

У культурному просторі ПІЧ відбудеться творчий вечір вінницького автора Сергія Шкабари

24 січня 2023, 13:07

У четвер, 26 січня в культурному просторі ПІЧ відбудеться літературний вечір – читання та розмова за участі вінницького поета, есеїста, автора літературно-критичних статей Сергія Шкабари. 

На творчому вечорі - модераторка, культурна менеджерка та засновниця «Мистецького об’єднання «ПЛАЙ» Олександра Венславовська поспілкується з Сергієм Шкабарою про вірші останніх років, про кризу віри, примарність надії та непроминальність любові під час війни. Сергій зачитає нові тексти про війну проти України, інтимну лірику, а також поспілкується із відвідувачами вечора на актуальні теми. 

Сергій Шкабáра народився 1992 р. в смт Понінка, що на Хмельниччині. Закінчив Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського та отримав професію «Учитель української мови і літератури, англійської мови та зарубіжної літератури». Поет, есеїст, автор літературно-критичних статей. Друком вийшли дві поетичні книжки – «Дихання риби» (2015) та «Проміння всередині флейти» (2017).

Переможець міжнародного літературного конкурсу «Гранослов» у номінації «Поезія» (2017), лауреат третьої премії видавництва «Смолоскип» (2016), переможець конкурсів «Книжка від Зебри – 2015» (Харків), «СвітлоFOR» (Рівне, 2014), конкурсу молодіжної непопсової творчості «Перо в серці-2011» (Вінниця), фіналіст Молодої Республіки Поетів (Львів, 2015), гість першої в Україні резиденції для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен» (Івано-Франківськ, 2015).

Протягом 2014-2019 років працював у столиці в Книгарні «Є» та Київському ліцеї бізнесу. Нині мешкає у Вінниці, працює літературним редактором hromadske.


Новини в зручному форматі – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Організатор вечора – Мистецьке об’єднання «ПЛАЙ». Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Вхід – вільний.

Онлайн-стрім на сторінці Культурного простору «ПІЧ» у фейсбук

Поділитися :