Новини

У межах проєкту «Валізка з книжками» вінницька бібліотека отримала в подарунок сучасну літературу

16 лютого 2024, 12:19

Книгозбірні передали 22 книги українських та іноземних авторів, артматеріали, розмальовки та сенсорні іграшки. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 15 лютого Вінницька міська центральна бібліотека для дітей та юнацтва брала участь у проєкті «Валізка з книжками» та ввійшла до переліку закладів, які отримала сучасну літературу. 

Заклад відібрали з-поміж 4,5 тисячі бібліотек та читацьких ініціатив. Це проєкт Культурного інституту Німеччини Goethe-Institut Ukraine створений для популяризації читання серед дітей.

Окрім валізки, бібліотека також отримала брошуру з порадами психологині Світлани Ройз та психотерапевта Удо Бера щодо роботи з дітьми, які пережили досвід війни.

«"Валізка" містить добірку сучасних книг, які допоможуть дітям керувати своїми емоціями, та обговорювати те, що їх турбує. Це видання про навколишній світ, родину, суперсили, друзів і життя, яке триває під час війни, та й про війну. Серед цих книг діти різного віку зможуть знайти щось, що припаде їм до душі. З кожною книжкою в бібліотеці можна буде проводити додаткові активності. Сьогодні ми, дорослі, маємо вміти підтримувати та роз’яснювати малечі складні речі простою мовою, тому така матеріальна база підсилить нас бібліотекарів, батьків, вчителів, вихователів», – говорить Ірина Єліна.

Отримані ресурси використовуватимуть на тематичних заходах, літературних годинах, артмайстернях тощо. Вже найближчим часом книги стануть доступні для ознайомлення у Вінницькій міській центральній бібліотеці для дітей та юнацтва за адресою: проспект Космонавтів, 63.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :