Новини

"У нас це вже традиція": Вінницький міський голова зустрівся з дітьми, яких виховують опікуни

1 червня 2023, 16:26

Сьогодні, 1 червня, Сергій Моргунов привітав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Міжнародним днем захисту дітей. 

На своїй сторінці у Фейсбук міський голова зазначив, що такі спілкування завжди особливі.

«Тому намагаємось підтримувати їх і влаштовувати приємні моменти, які можуть звеселити та запам'ятатись», – написав очільник громади.

Начальниця служби у справах дітей ВМР Людмила Шафранська зазначила, що традиційно, до першого червня, в місті проводять різні заходи для різних категорій дітей, в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сьогодні близько двохсот маленьких вінничан змогли безкоштовно подивитися фільми.

За словами Людмили Шафранської, для відвідування кінотеатрів, в зв’язку з воєнним станом, заради безпеки дітей, їх поділили на три групи. Аби у випадку повітряної тривоги оперативно провести їх в укриття. Відтак, близько 140 дітей меншого віку дивились мультфільм «Мавка» на 10.00 та 12.00 години в кінотеатрі Родина (Cinema Family). А для 50 старших дітей було організовано перегляд фільму «Форсаж» в кінотеатрі SmartCinema.

Також діти отримали солодощі та матеріальну допомогу. 12-річна Оля розповіла, що завдяки отриманим коштам вона стала на крок ближче до здійснення своєї мрії. Дівчина збирає гроші на планшет.

«Він мені потрібен і для навчання, і для розваг, – каже дівчина. – Взагалі, я сьогодні дуже задоволена тим, що мене запросили у кіно».

Фото: МНБ

Поділитися :