Новини

У неділю, 17 жовтня, Вінниця прийматиме Всеукраїнський спортивний напівмарафон

13 жовтня 2021, 11:04

Організатори забігу очікують на понад 1300 учасників.

Як ідеться на сайті Вінницької міської ради, масовий забіг "Нова пошта напівмарафон Вінниця" стане 63-м з усіх стартів ініціативи NewRun. Цьогоріч такі марафони вже пройшли в 11 містах України. Перед Вінницею напівмарафон приймала столиця.

Забіги заплановані на дистанції 21 км, 10 км,  5 км та 1 км. Також відбудеться командний забіг на 5 км. Діти бігтимуть 500 і 100 метрів. Учасники змагатимуться не тільки в абсолюті, а й у вікових категоріях.

Участь у забігах на 1 км та в дитячих дистанціях – безкоштовна. Також організатори повідомляють, що безоплатна участь передбачена для вікової категорії 60+, людей з особливими потребами та ветеранів АТО/ООС. 

Водночас реєстрація для всіх учасників події є обов’язковою. Загалом організатори очікують на 1300-1400 спортсменів, наразі зареєструвалось більше половини.

Організатори слідкуватимуть за дотриманням карантинних правил під час забігів. Весь периметр буде закритий, учасники проходитимуть температурний скринінг. На старті забігів спортсмени знаходитимуться у масках із дотриманням соціальної дистанції – одна людина на 4 м2 площі.    

Старти відбуватимуться о 9 ранку на площі Костянтина Могилка. Напередодні, в суботу з 12:00 до 20:00, тут учасникам видаватимуть стартові пакети.

Переможців нагородять призами від партнерів та грошовими сертифікатами. Загальний призовий фонд – 50 тисяч гривень. А всі учасники-діти на фініші отримають пам’ятну медаль та подарунки від партнерів та спонсорів заходу. 

З деталями та регламентом заходу можна ознайомитись на сайті.

Додамо, на час проведення напівмарафону, з 8:00 до 12:00, перекриють рух транспорту на 4 вулицях:

  1.  Хмельницьке шосе (від перехрестя з вул. Пирогова до просп. Юності)
  2.  просп. Юності (непарний бік від Хмельницького шосе до вул. Василя Порика)
  3.  вул. Василя Порика (від просп. Юності до просп. Космонавтів)
  4.  просп. Космонавтів (від Хмельницького шосе до вул. Келецької)

З 12:00 до 13:30 залишаться тимчасово перекритими для транспорту вулиці:

  1.  просп. Юності (непарний бік від Хмельницького шосе до вул. Василя Порика)
  2.  вул. Василя Порика (від просп. Юності до просп. Космонавтів)
  3.  просп. Космонавтів (від Хмельницького шосе до вул. Келецької)
  4.  ділянка Хмельницького шосе – від перехрестя з вул. 600-річчя до просп. Юності

З 13:30 до 15:00 залишиться тимчасово перекритим просп. Космонавтів

  1.  від перехрестя з вул. Василя Порика до Хмельницького шосе

Приватний автотранспорт та маршрутні таксі рухатимуться в об’їзд по вулицях Театральній, Соборній, Пирогова, Келецькій, Воїнів-інтернаціоналістів. Трамваї їздитимуть у звичайному режимі.  Муніципальні автобуси №4, 16, 21 їхатимуть в об’їзд по вулицях Пирогова, Келецькій, Воїнів-інтернаціоналістів.

Фото: www.vmr.gov.ua

Співорганізатором напівмарафону виступає "Нова пошта". Його проведення у Вінниці підтримали міська рада та міський голова Сергій Моргунов.

Поділитися :