Новини

У п'яти будинках у Вінниці відремонтували систему електропостачання

16 травня 2023, 14:25

З початку року комунальниками було завершено роботи на п'яти запланованих об'єктах. Додатково планується завершити капремонт ще двох.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, наразі капітальний ремонт завершено за адресами: вулиця Келецька, 64, Антонова, 28, Замостянська, 30, Винниченка, 16 та Андрія Первозванного, 26.

Роботи виконуються як на умовах співфінансування з мешканцями будинків, так і за програмою безкоштовного капітального ремонту для ОСББ. Відповідно до програми, мешканці ОСББ мають право на один капремонт елементу будівлі за кошт міського бюджету, за умови, що будинок збудований після 1970р. Якщо ж він був збудований раніше, мешканці будинку можуть розраховувати на два ремонти, за умови проведення їх у різні роки. 

"Таким чином, зі згаданих будинків, ми маємо два, де системи електропостачання та електрощитові були відремонтовані повністю коштом міського бюджету. Це будинки по Замостянській, 30 та Винниченка, 16. Для останнього будинку - це вже другий ремонт, який здійснювався коштом міського бюджету", - каже директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький.

На сьогоднішній момент тривають роботи з модернізації систем елекропостачання будинку за адресою Немирівське шосе, 10.

Зазначають також, що процес ремонту систем електропостачання визначається індивідуально, в залежності від стану обладнання та запитів мешканців. 

"Загалом – це цілий комплекс робіт, направлений на зменшення аварійних ситуацій. Справа в тому, що з одного боку, обладнання потребує постійного оновлення, а з іншого ми маємо додаткову потребу в таких роботах, через ситуацію з відключеннями електроенергії восени та взимку. Такі включення/виключення негативно позначились на стані мережі, тому ті роботи, які ми здійснюємо дозволять нам, в тому числі, з більшою впевненістю входити в майбутній опалювальний сезон", – розповідає Віталій Місецький.

 

Поділитися :