Новини

У Подільському регіональному центрі онкології відкрили реконструйоване хіміотерапевтичне відділення

20 серпня 2021, 11:32

Впродовж року там проходить лікування більше 8 тисяч онкохворих.

Як інформують на сайті Вінницької обласної ради, загальна вартість реконструкції склала 25,5 млн грн, з них 17,9 млн грн – кошти ДФРР (Державного фонду регіонального розвитку); 3,6 млн виділили з обласного бюджету, ще 3,6 млн – власні кошти медзакладу.

У рамках реалізації цього проєкту було оновлено корпус зовні, добудовано четвертий та п'ятий поверхи, зроблено дах. До 60 ліжок додали ще 40, – розповідає керівник онкоцентру Володимир Шамрай. 

"Світовий тренд полягає в тому, збільшується кількість хворих, які отримують хіміотерапію саме амбулаторно. Враховуючи те, що в нашій країні спостерігається стала тенденція до збільшення кількості онкохворих. На Вінниччині нині на обліку перебуває 46 тисяч онкохворих. На жаль, збільшується і кількість занедбаних випадків. Але цій категорії хворих ми успішно проводимо хіміотерапевтичне лікування", – зазначає Володимир Шамрай.

Володимир Шамрай зазначає, що реалізована ідея щодо створення додаткових ліжкомісць для амбулаторних пацієнтів дозволить онкоцентру розділити їх потоки та збільшити загальну кількість тих людей, які отримуватимуть хіміотерапевтичне лікування. Крім цього, таким чином зменшується навантаження на бюджет і оптимізується процес лікування.

"Якщо порівняти показники 2020-го та 2021-го років, то фактична кількість амбулаторних хіміотерапій збільшилася вдвічі. Таким чином, ми розв'язали надзвичайно актуальну проблему", – додає керівник онкоцентру.

За словами голови обласної Ради Вячеслава Соколового, реконструкція відділення дозволить використовувати потенціал онкоцентру для лікування пацієнтів згідно зі світовими стандартами.

"Тут введено в експлуатацію медичний лінійний прискорювач ELEKTA SYNERGY PLATFORM вартістю 49,7 млн грн. На встановлення та додаткове обладнання для прискорювача з обласного бюджету було спрямовано майже 30 млн грн. Також 44 млн грн – з державного та 4 млн грн – власних коштів медзакладу", – наголошує голова облради.

Фото: Фейсбук/Вячеслав Соколовий

Поділитися :