Новини

У Подільському зоопарку встановили вісім сенсорних дощок для малят

16 липня 2021, 16:42

Розташували бізіборди у різних місцях зоопарку на альтанках та деяких вольєрах.

Як повідомляють на сторінці зоопарку у Фейсбук, яскраві ігрові центри у вигляді різноманітних тварин одразу привертатимуть увагу малюків. В іграх та розвагах діти розвиватимуть пам’ять, мислення та стійкість уваги, навчаться визначати форму та колір предметів, групувати предмети за їх ознаками. У бізіборди вбудовані і дитячі ксилофони. Тож малюки зможуть ще музикувати. Усі дошки мають форми різних звіряток: слоників, бегемотика, ведмедика та крокодильчика. Розташували сенсорні дошки для малят у різних місцях зоопарку на альтанках та деяких вольєрах, зокрема із птахами.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, ідея встановити такі забавки для юних любителів тварин прийшла йому під час відвідування інших зоопарків, де такі дошки вже є.

"Перебуваючи за кордоном, я бачив, як цікаво забавляються цими ігровими дошками діти, які відпочивають у зоопарку. І виникло бажання купити їх для нашого звіринцю. Їх є 4 види. Скажу вам чесно: ми не встигли їх закріпити, як вже дітки зайняли місця і почали з ними гратися", – розповів Євген Ткачик.

Також директор Подільського зоопарку Євген Ткачин нагадав, що відвідувати його стало комфортніше. Адже тут працюють туманоутворювачі, завдяки яким температура повітря навколо знижується на 8-12 градусів. Від цього легше дихається як відвідувачам зоопарку, так і його мешканцям.

"Галерея туманоутворювачів має довжину у 140 м. Вона допомагає пережити цю високу температуру. Їх встановлено так, що одна форсунка подає туман для тварин, друга – для відвідувачів", – додав Євген Ткачик.

Туманоутворювач встановили вздовж експозиції птахів, приматів та біля вольєра з білими лебедями. Використовують для роботи туманоутворювача звичайну артезіанську воду.

Фото: Фейсбук/Подільський зоопарк

Поділитися :