Новини

У проєкті «Твіннінг в сфері централізованого теплопостачання» беруть участь вінницькі енергетики

19 жовтня 2022, 09:59

Завдяки європейським технологіям поводження з низькоякісним паливом місто зможе більш ефективно експлуатувати  твердопаливні котельні.

Як повідомляють у міській раді, метою цього проєкту є стимулювання співпраці України та Фінляндії у сферах енергоефективності й відновлювальної енергетики та обмін досвідом між комунальниками КП міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» і працівниками фінської компанії Imatran Lämpö Oy у сфері централізованого теплопостачання.

Твіннінг здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Фінляндії та фінансується коштом гранту Фінсько-Українського Трастового фонду та адмініструється Північною екологічною корпорацією (НЕФКО).

Так, наприкінці вересня, у рамках реалізації чергового етапу проєкту працівники міської ради та комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» відвідали фінське місто Іматра, де детально ознайомилась з різноманітними технологічними процесами експлуатації твердопаливних джерел теплової енергії Imatran Lämpö Oy.

У рамках зустрічі детально пропрацювали можливість використання альтернативного палива низької якості, що дозволить зменшити витрати на закупівлю палива та дозволить збільшити ефективність твердопаливних котелень. Також з фінськими партнерами було опрацьовано практичні навички, щодо процесів закупівлі, приймання та обчислення собівартості продукції біопалива, що поставляється з різних представництв регіону.

"Ми поступово впроваджуємо європейські стандарти у сферу централізованого теплопостачання. Саме завдяки технологіям поводження з низькоякісною біомасою ми зможемо, у подальшому, більш ефективно експлуатувати та модернізувати наявні твердопаливні котельні. У свою чергу це дозволить підвищити їх надійність, якість та ефективність. Також це зменшить витрати на закупівлю палива", – каже директор департаменту міського господарства Віталій Місецький.

Поділитися :