Новини

У рф заочно арештували Гройсмана та Клімкіна

2 липня 2024, 12:20

Басманний районний суд москви (росія) заочно заарештував експрем'єр-міністра України Володимира Гройсмана й ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна. Політиків також оголосили в міжнародний розшук.

Про це пресслужба судів загальної юрисдикції москви повідомила в Telegram 2 липня.

Володимира Гройсмана та Павла Клімкіна обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 Кримінального кодексу рф (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

У повідомленні йдеться, що політиків заарештовано на два місяці. Цей строк обчислюється з моменту їх екстрадиції на територію рф або з моменту їх затримання у країні-агресорі. Політиків також оголосили в міжнародний розшук.

Фото: фб/Володимир Гройсман

Додамо, 25 квітня Слідчий комітет рф висунув Гройсману і Клімкіну обвинувачення в тому, що у складі РНБО вони підтримали рішення про проведення антитерористичної операції на Донбасі й керували нею.

Крім колишніх прем'єра і глави МЗС, московський суд заочно заарештував колишнього міністра фінансів України Олександра Шлапака й екскомандувача оперативного командування "Захід", генерала ЗСУ Ігоря Довганя. Їм висунуто обвинувачення за тією самою статтею.

Поділитися :