Новини

У селі Борисівка на Вінниччині відкрили амбулаторію сімейної медицини

26 листопада 2020, 15:26

Заклад обслуговуватиме більше 4 з половиною тисяч мешканців Іллінецької громади. 

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, на території Іллінецької міської громади з'явилась нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Заклад обслуговуватиме 4630 мешканців громади, майже половина з яких - діти та пенсіонери. Це - мешканці с. Борисівка, с. Красненьке, Лиса Гора, мікрорайону «Варварівка» у м. Іллінці. Відстань від найвіддаленішого села до амбулаторії – 11 км.

На будівництво амбулаторії держава виділила 8,7 мільйонів гривень, ще 1 мільйон надала Іллінецька міська громада. 

В амбулаторії працюватимуть 2 лікар загальної практики сімейної медицини та 2 сімейні медичні сестри, медична сестра кабінету щеплень, молодша медична сестра та водій. Громада сама готує лікарів: студентів навчають за громадські кошти, вони проходять інтернатуру і повертаються назад, у село. 

Наразі амбулаторія забезпечена санітарним автомобілем Renault Duster та комплектом телемедицини, придбаним за кошти з державного бюджету.  

"До речі, як працює телемедицина, нам продемонстрували - зробили кардіограму пацієнту і одразу проконсультувались з кардіологом з Вінниці. Телемедичне консультування використовується для надання вчасної та адекватної медичної допомоги пацієнту, а також для інтерпретації знімків та інших зображень, зафіксованих цифровими носіями, до прикладу, рентгенологічні знімки чи дані ЕКГ", - зауважив Сергій Борзов.

Фото - фейсбук-сторінка голови Вінницької ОДА Сергія Борзова.

Поділитися :