Новини

У шести багатоповерхівках Вінниці капітально ремонтують інженерні мережі

12 березня 2021, 09:32

Ще у трьох будинках встановлюють нові вікна у під’їздах.

Як інформують на фейсбук-сторінці міської ради, у Вінниці продовжують діяти муніципальні програми, що дають змогу жителям багатоповерхівок покращити умови проживання у своїх будинках. Зокрема, це програма співфінансування капремонтів, коли з бюджету громади фінансується 70% вартості робіт та матеріалів, а частка мешканців складає 30%.

"Нею можуть скористатись як ОСББ, так і жителі будинків, які обслуговуються управлінськими компаніями. Програма поширюється на ті будинки, об’єднання співвласників яких або управлінські компанії є учасниками Меморандуму про співпрацю. Наприклад, зараз триває капремонт інженерних мереж за шістьма адресами. З яких у п’яти будинках ці роботи виконуються саме за цією програмою", – розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Мова йде, зокрема, про дві багатоповерхівки, які обслуговують управлінські компанії (по вул. Шмідта, 36 та Рєпіна, 18). Інші три висотки – це об’єднання співвласників багатоповерхового будинку (Хмельницьке шосе, 49; Данили Нечая, 77а та Матроса Кішки, 59). Мешканці ОСББ по 3-му провулку Глінки, 15а скористались іншою муніципальною програмою підтримки – коли при створенні об’єднання співвласників жителі можуть обрати капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку на свій вибір, який виконають за кошти міського бюджету.

"В такому випадку співвласники багатоквартирних будинків на загальних зборах новоствореного ОСББ спільно визначають, який саме вид робіт вони хочуть отримати від міста за кошти бюджету. І це рішення має бути зафіксоване у протоколі загальних зборів. Зокрема, мешканці ОСББ по вул. Стельмаха, 53а та Артинова, 38 обрали як перший капітальний ремонт при створенні ОСББ заміну вікон у під’їздах. І в цих будинках зараз якраз виконуються ці роботи", – зауважив Роман Фурман.

Також нові вікна за програмою співфінансування наразі встановлюють у багатоповерхівці по вул. Князів Коріатовичів,18.

Фото: Facebook/Вінницька міська рада

Поділитися :