Новини

У трьох громадах Вінниччини збудують житло для ВПО за фінансової підтримки міжнародних партнерів

22 лютого 2024, 09:48

Загалом в області побудують понад 400 квартир. Також у 2024-2025 роках передбачена реконструкція наявних житлових об’єктів.

Про це інформують на сайті Вінницької обласної Ради.

Проєкт «Покращення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб», у межах якого планується будівництво житла для ВПО, реалізують у трьох громадах. А саме – в Агрономічній, Ладижинській та Хмільницькій.

Громади були відібрані на основі певних критеріїв: частка ВПО відносно кількості  місцевого населення; наявність ділянок для будівництва; можливості для працевлаштування та доступність соціальної інфраструктури.

"Загалом на Вінниччині буде збудовано понад 400 квартир. У 2024-025 роках також передбачена реконструкція наявних житлових об’єктів", – ідеться в повідомленні.

Із 2022 року з ініціативи МОМ з громадами провели підготовчі роботи. Вони включали розробку проєктно-кошторисної документації, детальні плани та інше. Усі громади, які беруть участь у проєкті, були ознайомлені з найкращими міжнародними практиками в сфері будівництва комунального житла та пройшли тренінги з управління доходами від оренди житла на користь своїх громад. 

"Ми щиро вдячні міжнародним партнерам за підтримку, зокрема, Уряду Німеччини та Міжнародній організації з міграції, які з перших днів війни реалізовують чимало проєктів на Вінниччині", – наголошують в облраді.  

Довідково. Житловий проєкт, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький банк розвитку (KfW), передбачає будівництво до 2 000 квартир для близько 6 000 осіб у Чернівецькій, Київській, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Донором є Уряд Німеччини – 72,1 млн євро. Загальну координацію проєкту здійснюватиме Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.  

Фото: Вінницька обласна Рада

Поділитися :