Новини

У туристичному хабі Visit Vinnytsia презентували настільну гру «Таємнича Вінниця»

10 листопада 2023, 15:20

Це карткова гра українською та англійською мовами з цікавими історичними фактами про Місто ідей та Вінницьку область.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, гру «Таємнича Вінниця» розробила студентка Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, представниця Вінницької молодіжної ради Вікторія Хлібович. Дівчина каже, що таким чином хоче підняти інтерес до міста й регіону.

"Читаючи одну книгу, мені сподобалося, що її герої створили настільну гру про своє місто. І у мене з’явилася ідея створити власну настільну гру про моє рідне місто – про Вінницю. Впевнена у тому, що нам з вами потрібно знати елементарну інформацію про те, що і коли відбулося у нашому місті, та кому завдячувати за ті чи інші події. Навіщо цим цікавитися? Тому що без минулого не буде і майбутнього", – розповіла Вікторія Хлібович.

Презентація настільної гри відбулася у туристичному хабі міста. Всі, хто завітав на подію, змогли не тільки поспілкуватися з розробницею, а й взяли участь в однойменному квізі та одними з перших зіграли в нову настільну гру.

«Таємнича Вінниця» складається з 40 двосторонніх карток і двох збірок (з правилами і відповідями), що вміщуються у невеличку дерев’яну коробку. Гра розрахована на 2-4 гравців і на 10-15 хвилин. Усі картки розділені на чотири категорії: «відомі люди», «визначні місця», «історія міста», «Вінниччина». Також в цю гру можна грати двома способами:

Складаючи хронологічну послідовність подій (коли у відповідь на питання потрібно назвати дату). Наприклад:

  • В якому році у Вінниці з’явився перший трамвай?
  • Коли Оноре де Бальзак перебував на Поділлі?
  • В якому році забальзамували тіло Миколи Пирогова?

Або у форматі вікторини (коли потрібно обрати правильний варіант відповіді з трьох запропонованих):

  • Кого називають українським «Робін Гудом»?
  • Скільки разів Вінниця була столицею УНР?
  • Яку рослину привіз Коцюбинський з Італії, і вона є окрасою його саду?

"Ця гра зроблена з метою показати місто з найкращих сторін, а також щоб вінничани, туристи, гості міста й іноземці могли дізнатися цікаві факти про Вінницю. Сподіваємось, гра багатьом сподобається і візуально, і наповненням", – розповіла директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :