Новини

У Вінниці 18-річний хлопець, який втратив ноги під колесами вантажного потягу, готується до протезування

18 січня 2021, 14:46

Трагедія сталась два місяці тому на день народження юнака.

Після кількох перенесених операцій до протезування ніг готується 18-річний Володимир Авдєєв. Для реабілітації юнака знадобиться чимало коштів, повідомляється в сюжеті телеканалу “ВІТА”.

Володимир на свій вісімнадцятий день народження, повертаючись додому від друзів, у непритомному стані потрапив під колеса вантажного потягу, через що втратив обидві ноги. Після інциденту з серйозними травмами голови та відтятими ногами Володимира доправили до Козятинської лікарні. А звідти у важкому стані перевезли до Вінниці. 

Ортопед-травматолог Юрій Деркач розповів, що спершу Володимира направили в ЛОР- відділення, де провели ряд оперативних втручань.

- Спочатку був переведений в ЛОР-відділення, де було виконано ряд оперативних втручань. 22 грудня його перевели для подальшого лікування з приводу потенційних кукс. Ряд операцій, які зараз покращили його загальний стан, і стали етапом підготовки до екзопротезування.

Зазначається, що нещодавно хлопця перевели до центру реабілітації обласної клінічної лікарні імені Пирогова. Завідувачка закладу Олена Капєльцова каже, що з юнаком працює кілька медиків і він не втрачає бойового настрою.

- З ним працює команда: це лікуючий лікар, фізичний терапевт, його асистент, ерготерапевт та фізіотерапевт. Це масаж, електроміостимуляція м'язів.

Мати хлопця зазначає, що син не втратив оптимізму і фізичних сил, оскільки до травми займався силовими вправами.

- Він займався вдома на турніках, то це йому зараз трошки дає оптимізму, сили, і він старається.

Після трагедії Володимир Авдєєв практично нічого не пам’ятає, тому наразі поліція розслідує справу як порушення правил руху на залізниці та розглядає й інші версії, зокрема – намагання приховати сліди іншого злочину. Заступниця начальника відділу комунікації поліції Вінницької області Ірина Добровольська прокоментувала, що наразі призначено ряд експертиз.

- За фактом травмування хлопця на залізничній колії в поліції розпочато кримінальне провадження. Встановлені особи, з якими він перебував напередодні ввечері, всі ці особи опитані, встановлені свідки, які також опитані. В рамках кримінального провадження, відкритою за статею 276-ою, призначено проведення ряду експертиз.

Попереду на Володимира чекає довга та складна реабілітація, на яку багатодітній родині знадобиться чимало коштів. Допомогти можуть усі охочі.

Реквізити:

  • картка батька 5168 7456 0181 0556 (Авдєєв Володимир);
  • картка матері 4149 4991 3705 3193 (Авдєєва Любов Миколаївна);
  • картка сестри 5375 9800 6032 3671 (Авдєєва Марія).

Поділитися :