Новини

У Вінниці 27 % дітей початкової школи навчаються офлайн

9 вересня 2022, 16:20

Станом на 9 вересня в очному форматі навчається 2789 вінницьких дітей.

У міськраді зазначають, що Вінниці кількість дітей, які переходять на офлайн збільшується. Наразі це 5,9% першачків, хоча на початок серпня цей відсоток складав 3,4 від загальної кількості. Як розповіла заступниця директора департаменту освіти Вінницької міської ради Ірина Божок, загалом чисельність вінницьких школярів становить близько 47,5 тисяч.

Ми бачимо тенденцію до збільшення заяв від батьків про перехід їхніх дітей на офлайн навчання. До прикладу, станом на 1 вересня було 2268 заяв, а на 9 вересня маємо 2789 заяв, - каже Ірина Божок.

На тенденцію збільшення охочих навчатися в очному режимі впливають фактор безпеки та бажання дітей відвідувати шкільні заняття. А також зменшення кількості повітряних тривог та робота міської ради над покращенням укриттів. Також пані Ірина зазначила, що діти скучили за школою, адже перед цим були ще «два ковідних роки». 

Для дітей важливо соціалізуватися, перебувати в дитячому колективі, відчувати підтримку не лише батьків, а й вчителів, саме на важливість очного навчання звертають увагу психологи. До речі, під час тривоги, коли діти спускаються в укриття з ними завжди є психологи, які, за потреби, можуть надати допомогу, зазначає Ірина Божок.

Водночас батьки, приймаючи рішення про навчання дітей офлайн, аналізують стан укриттів та керуються бажанням дітей навчатись у школі. Наразі, найбільше в очному форматі навчається першокласників – майже 27% від усіх учнів, зареєстрованих в перших класах Вінницької громади.

Нагадаємо, аби навчатись дитині в офлайн-форматі, батьки мають подати відповідну заяву та інформаційну згоду директору своєї школи. Це можна зробити в будь-який робочий день в обраному закладі.

Якщо у школі, умовно п’ять класів на паралелі, а заяви написали 20 батьків, тоді формують один клас, який виходить на офлайн, а решта класів займаються дистанційно. Якщо, наприклад, в сьомому класі, є діти, які бажають навчатися офлайн, але не знайшлося п’яти охочих, цих дітей доєднують до тієї школи, де існує паралель сьомих класів. Але, ті ж сьомі класи, станом на зараз, в офлайн-форматі мають лише три школи. Якщо у школі немає укриття, - пропонують писати заяву в сусідню, яка має укриття, - йдеться у повідомленні. 

Поділитися :