Новини

У Вінниці активістки збирають кошти на купівлю веновізора для дитячої обласної лікарні

6 січня 2021, 10:04

Вже декілька років поспіль представниці спільноти "Вінницька матуся" ходять із різвяною колядою до різних організацій, аби допомогти діткам, які перебувають у лікарні.

5 грудня учасниці спільноти "Вінницька матуся" розпочали щорічну акцію "Благогдійна коляда", що має на меті збір коштів на закупівлю необхідного медичного обладнання для дитячої обласної лікарні. Цьогоріч активістки планують передати закладу веновізор (трансілюмінатор для венозної пункції, або аналізатор вен). Такий прилад не лише скоротить час процедури та зменшить больові відчуття для дитини, а й значно спростить життя медикам. Орієнтовна вартість веновізора - 80-130 тисяч гривень.

Аби зібрати необхідну суму, вінницькі активістки із "Благодійною колядою" відвідали декілька організацій. Так, колядники завітали насамперед до обласної клінічної лікарні, потім - до  кількох підприємств міста. Для цього представники "Вінницької матусі" спеціально вивчили з десяток колядок та збиралися на репетиції із професійними музичними керівницями хору.

 

Цьогоріч активістки також записали різдвяну пісню, аби ініціатива поширювалась і в онлайн-форматі, а також вперше провели "Автоколяду".

Організаторки "Благодійної Коляди" закликають всіх небайдужих підтримати ініціативу. Кошти для придбання веновізора можна перерахувати на карту 5168 7426 0353 9747 (Сингх Анна).

Поділитися :