Новини

У Вінниці більше половини містян користуються Муніципальною картою вінничанина

10 листопада 2020, 11:49

Щодня муніципальним транспортом у Вінниці користуються 140 тисяч містян. З них 120 тисяч для спати за проїзд використовують Муніципальну картку вінничанина.  

Як ідеться на фейсбук-сторінці "Муніципальна картка Вінничанина", у Вінниці 220 тисяч містян використовують Муніципальну карту для сплати за проїзд у громадському транспорті. А це - більше боловини мешканців міста.

Щоденно (за умов карантину) муніципальним транспортом міста (не враховуючи маршрутні таксі) користуються 140 тисяч пасажирів. 20 тисяч з них здійснюють оплату банківськими безконтактними картками та за допомогою смартфонів (використовуючи Google Pay, Apple Pay). Решта населення  використовує Муніципальну картку вінничанина. При цьому, власники карток кожного дня здійснюють до 5 тисяч безкоштовних пересадок, що дозволяє суттєво економити на проїзді.

Як повідомила в коментарі радіо "Місто над Бугом" директорка підприємства «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна, за останній рік 75 тисяч вінничан отримали пільгову Муніципальну картку вінничанина.

 "Чим ми пишаємося – у 140 тисяч входить 47 тисяч транзакцій, зроблених людьми, які користуються безоплатними Муніципальними картками вінничанина для пільговиків. Вони їх прикладають до валідатора, і мають право на безоплатний проїзд", - розповіла Катерина Бабіна.

Нагадаємо, починаючи з грудня минулого року, у Вінниці діє автоматизована система обліку оплати проїзду в громадському транспорті.

Поділитися :